Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Mørk sjokoladekake med salt karamell og sjokoladeganache

Vinnerne av Norges beste bakst 2018 er kåret!

Flere hundre bakeglade nordmenn sendte inn sine favorittoppskrifter til Norges beste bakst 2018, og nå har juryen prøvebakt og smakt seg frem til årets vinnere!

Salt og søt vinner

Til slutt satt juryen igjen med 10 finalister, og av disse var det Marte Kristina Kvalheim og hennes Mørk sjokoladekake med salt karamell og sjokoladeganache, som stakk av med den gjeve seieren og tittelen Norges beste bakst 2018. Marte Kristina vinner hovedpremien, en Kenwood Chef Elite 6170S fra Jernia til en verdi av 7 999,-.

Imponert jury
Den enstemmige juryen var full av lovord etter å ha smakt vinnerkaken.

- En utrolig deilig sjokoladekake. Den saftige bunnen gjør at du ikke behøver krem i kaken. Kombinasjonen av søtt og salt er herlig, og kaken gjør seg godt med nøtter på toppen.

Lidenskapelig hobbybaker på fritiden
For Marte Kristina var seieren en svært hyggelig overraskelse.

Marte kristina vinner
Årets vinner, Marte Kristina.

- Jeg ble utrolig glad, men også veldig overrasket – jeg har jo aldri vunnet noe i hele mitt liv! Samtidig er det veldig gøy å få anerkjennelse for noe jeg tross alt bruker mye tid og energi på. Jeg ønsket meg faktisk en ny kjøkkenmaskin til jul, så det var ekstra hyggelig å få en så flott premie, og den vil garantert komme til nytte.

Marte Kristina er glad i å dele sine baketips og kreasjoner med andre likesinnede gjennom Instagram-kontoen sin. Her poster hun inspirerende bilder og oppskrifter, og det er lett å se at dette er ekte lidenskap.

Det beste fra flere verdener
Vinnerkaken er likevel spesiell for henne, ettersom den er egenkomponert.

- Jeg har alltid vært veldig glad i å bake fra oppskrifter, men dette er første gang jeg har forsøkt å skape noe helt unikt basert på de beste elementene fra alle mine favorittkaker. For meg er det viktig med saftig bakst, og jeg valgte derfor å bruke kefir i deigen. Jeg er også veldig glad i salt og søtt sammen, så jeg forsøkte meg frem med blant annet nøtter og karamell. Jeg er jo selv veldig fornøyd med resultatet, så det er moro å høre at den falt i smak hos flere.

- Det er jo derfor man baker, for å spre glede.

2. plass går til Vigdis Solberg sin osteiskake med daimsjokolade og salt karamell.

Osteiskake med daimsjokolade og salt karamell
Osteiskake med daimsjokolade og salt karamell

Vigdis er den heldige vinneren av en Kenwood Chef XL KVL417OS fra Jernia til en verdi av 5 999,-

Juryen falt først og fremst for hvor enkel denne smakfulle kaken var å lage.

- En søt bombe med fløyelsmyk karamell og knasende bunn. En god opplevelse i munnen, og svært enkel å lage, var deres konklusjon.

3. plassen gikk i år til Marie H. Roald sine tropiske pasjonsfruktbarer med kokosbunn.

Tropiske pasjonsfruktbarer med kokosbunn
Tropiske pasjonsfruktbarer med kokosbunn

Marie vinner en overraskelsespakke fra den kjente bakespesialisten Cacas til en verdi av 3000,-

- Solskinn i kakeform, ifølge juryen.

- Frisk og god, med en syrlig eksplosjon i munnen! Smakte mye pasjonsfrukt, og var i tillegg enkel å lage.

Publikumsprisen går til den oppskriften som har blitt mest populær hos publikum, og dette måles i antall “likes” under hver oppskrift. I år var det Janne Krutnes og hennes fristelse kalt “Trippel suksess”, som stakk av med publikumsprisen etter å ha sanket inn hele 5718 likes!

Trippel suksess
Trippel suksess

Janne får tilsendt en Kenwood kjøkkenmaskin Chef KVC3100S til en verdi av 3 999,- fra Jernia i premie.

De øvrige finalistene var;

Ostekake med pasjonsfrukt på browniebunn – Thusyanthy Rajakulasingham

Superseig og saftig brownie – Therese Storvik

Gule bomber – Leif Inge Bårdsen

Saftig gulrotkake med spelt og havre – Ada Linn Hansen

Sjokoladekake med Smash og friske jordbær – Ann Katrin Kortoe Brenden

Tirolerkake – Nina N

Ingefær, lime og kokoskake med lime-karamellsaus og kokoskrem – Lina Grimsby