Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Gulrotkake

Saftig gulrotkake med spelt og havre

Kaker blir best med Bremykt

Saftig og smakfull gulrotkake krydret med kanel og kardemomme. Bakt med spelt og havre, søtet med lønnesirup, kokosblomst- og rårørsukker.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Etter litt for mange forsøk med olje, smør, rømme og alt mulig annet, ble gulrotkaken endelig suksess. Det takket være bremykt, med dens gode smak og bakeevne!

Fremgangsmåte

1. Visp sammen egg, lønnesirup, vaniljeekstrakt, kokosblomst- og rårørsukker. Dette kan fint gjøres for hånd.
2. Ha i det tørre, rør til en jevn røre.
3. Vend inn revne gulrøtter.
4. Rør til slutt inn smeltet bremykt.
5. Fordel kakerøren over i en bakepapirkledd liten langpanne (20 cm x 30 cm).
6. Stekes i forvarmet ovn på rist, 190 grader, over- og undervarme, ca 25-30 minutter.
7. Avkjøl kaken gjerne litt i formen, før du avkjøler videre på rist.

8. Lag glasuren mens kaken steker: bland forsiktig sammen glasuringrediensene ved hjelp av en skje / slikkepott, sikt gjerne i melis og sukrinmelis, dette for å unngå klumper.
Sett kjølig, slik at glasuren får satt seg litt.

9. Prikk kaken med gaffel og bre glasuren over avkjølt kake - for ekstra saftighet.
10. Sett kaken i kjøleskapet (gjerne natten over) slik at både kaken og glasuren får satt seg.
11. Topp kaken med revet / hakket sjokolade før servering, hvis ønskelig.
God bakst!

Ingredienser

KAKEN
- 3 stk egg
- 100 g kokosblomstsukker
- 60 g rårørsukker
- 50 g lønnesirup
- 80 g havremel
- 120 g spelt, siktet
- 135 g bremykt, smeltet
- 3 ts kanel
- 1 ½ ts kardemomme
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- en klype salt

- 180 g gulrot, revet (1/3 grovt revet, 2/3 fint revet)

GLASUR
- 200 g philadelphia, kjøleskapskald
- 70 g melis
- 70 g sukrinmelis
- 2 ts sitronsaft
- evt hakket sjokolade til topping