Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Ca471c04 093f 4415 a9e0 51e072fcb404

Mochamuffins med smørkrem og havsalt

Cupcakes blir best med Bremykt

Idiotsikre sjokolademuffins som smaker mye mer imponerende enn de er vanskelige å lage!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Disse muffinsene er alltid en hit når du vil imponere andre; smiske med utleier, vinne over sjefen eller skjemme bort yndlingspersonen!

Fremgangsmåte

Muffins:
1. Bland sukker, kakao, kokesjokolade og Bremykt i en tykkbunnet kjele
2. Rør dette sammen på svak varme til det er smeltet godt sammen og ser jevnt ut
3. Rør inn kaffepulver og salt
4. Dra kjelen av kokeplata
5. Pisk sammen eggene i en egen bolle, tøm de over i sjokoladeblandingen, og bland godt
6. Sikt inn hvetemelet og bland alt godt sammen
7. Fordel muffinspapir i muffinsformer, og hell i røre
8. Stekes på 170 grader (over/undervarme) i ca.20 minutter

Glasur:
1. Bland sammen flytende vaniljeessens med kaffepulver i en liten skål og sett til side
2. Pisk romtemperert smør mykt og luftig i kjøkkenmaskin, og la den gå i rundt 5 minutter
3. Tilsett melis litt etter litt, og skrap kantene på bollen i ny og ne
4. Sett opp hastigheten og pisk til glasuren er klumpfri og luftig.
5. Tilsett kaffeblandingen og kjør kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet
6. Bre glasuren over avkjølte muffins og strø over litt havsalt til slutt

Ingredienser

24 muffins:
200 g mørk kokesjokolade
200g bremykt
5,5 dl sukker
2-3 spiseskjeer kakao
1 klype salt
0,5-2 ss pulverkaffe
6 egg
3,5 dl hvetemel

Smørkrem:
225g Bremykt
300g melis
2 ts vaniljeekstrakt
1,5 ts pulverkaffe