Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

B44210fc 4110 4ec2 ae03 3f2bc741fde1

Saftig og allergivennleg sjokoladekake

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Denne sjokoladekaka er like sagtig og god på smak nylaga som den er etter ha stått i frysaren og vert teken opp❤️

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette er opprinneleg ei «kefirkake», men eg har gjort den om til den beste sjokoladekaka. Dette starta da vi fekk vår no 8 år gamle son. Han har mange allergiar, og vi måtte begynne å laga mat «uten alt».

No tåler han den opprinnelige kefirkaka, men denne har vorte den kaka vi og alle rundt oss likar aller best. Det er slik den er best. Eg bakar den til alle som vil ha den.

Fremgangsmåte

1. Bland alt det tørre i en bolle
(Mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker, oboy, natron.)
2. Ha i det våte.
Smelta Bremykt, havremelk)
3. Først brukar eg ei tresleiv å blande røren med. På slutten brukar eg ein slikkepott for å lettare få blandet alt.
4.Ha røren i en langpanne.
5.Stekes deretter i ca 40 minutt på 175 grader. Eg brukar varmluft.
I min ovn er det 4 nivåer, da brukar eg nest nederste nivå.
6. Kjøl av i langpanneformen, gjerne over natten. Dekk til med kjøkkenhanduker.
7.Ha deretter på glasuren.
NYT!

Denne kan fryses ned og ta opp ved behov. Tiner raskt på kjøkkenbenken. Er like saftig fortsatt.

Ingredienser

10 dl hvetemel
6,5 dl sukker
4 ss oboy
1 ss natron
1 ts bakepulver
150 gram smelta Bremykt
6,5 dl havremelk

Glasur;
250 gram smelta Bremykt
600 gram melis
2 ss bakekakao
2 ts vaniljesukker
3 ss kaffi ( eg brukar coop blå kaffi)