Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Img 20181020 114245

GODE MYKE HAVRECOOKIES MED KAKAO

Cookies blir best med Bremykt

Disse cookiesene er det du kan unne deg med god samvittighet til og med i ukedagene. De er laget med sammelt hvete og havregryn, som gjør at de er rike på fiber, og gjør at de ikke blir like usunn som vanlige cookies. De er sprø utenpå og myk inni, og er helt fantastisk med et glass kald melk!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg elsker og bake og finne nye oppskrifter! I det siste har jeg prøvd å lage sunnere versjoner av bakst som jeg elsker, og når jeg lagde disse cookiesene ble de en hit her i hjemmet, og nå kan jeg ikke få nok av de!

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 180 grader og bland sammen romtemperert bremyk, sukker og egg med en elektrisk visp.
2. Bland inn alt det tørre og rør det godt inn helt til du får en jevn deig.
3. Legg fram et bakeark, og begynn å forme deigen til små kuler (ca 1 ss i hver kule). Fordel de godt på brettet (ca 9 på hvert brett), og stek midt i ovnen i ca 13-15 min.
4. La de ligge litt på stekebrettet litt før du tar de over på en rist for å kjøles ned. Legg gjerne et bakeark på risten slik at de ikke faller igjennom.
5. La de kjøles litt ned før du serverer dem med et glass melk.
Blir ca 15 cookies.

Ingredienser

Smør 100g bremyk
1,5 dl sukker
3 egg
1 ts vaniljesukker
3 dl sammalt hvete finmalt
3/4 ts natron
3/4 ts salt
2 ts kanel
1/8 ts bakepulver
3 dl lettkokte havregryn
4 ss kakao