Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

A6fe0813 e242 44fa 9555 133f53846fe0

Snickerskake

Kaker blir best med Bremykt

Herlig festkake med den perfekte kombinasjon av søtt og salt! Perfekt til kakebordet

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Fikk denne oppskriften på jobb der jeg var lærling, for ca 15 år siden. Har blitt et fast innslag på kakebordet siden da:)

Fremgangsmåte

Stivpisk eggehvite og sukker i ca 15 min.
Mal peanøtter og knus kjeks
Vend forsiktig inn i eggehvitene.
Ha bakepapir i to springformer på 20 cm, og smør dem. Fordel røren.
Steikes på 150 grader i midten av ovnen, ca 30 min. Avkjøl helt.

Bland eggeplommer, vaniljesukker og melis.
Smelt bremykt og sjokolade. Avkjøl litt før eggeplommeblandingen has i.
Stivpisk fløyten.

Smør halvparten av sjokoladen på den ene bunnen,deretter halvparten av kremen. Legg den andre bunnen oppå. Legg på et lag med krem. Så resten av sjokoladen. Stryk resten av sjokoladeblandingen over. Bruk resten av kremen til å pynte med. Pynt ellers med det du har...feks hakket sjokolade, peanøtter, karamellsaus, M osv..oppbevares kald. Lag gjerne dagen før den skal serveres, da blir den ekstra god:)

Ingredienser

3 store eggehviter
3 dl sukker
3 dl malte peanøtter
20 ritz kjeks

3 eggeplommer
1 ts vaniljesukker
1 ss melis
50 gr Bremykt
100 gr melkesjokolade
7 dl kremfløyte

Evt pynt