Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

C117fffd 2a72 4be5 b07c 7bb11c375342

Karamelldrøm

Kaker blir best med Bremykt

Saftig karamellkake fylt med karamellfrosting og flytende karamell

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Start med karamellen:
1. Varm opp sukker og vann, uten å røre, på høy varme til den blir gyllen/karamell.
2. Ta kjelen av platen og tilsett fløten, og bland godt sammen over medium varme. Ta kjelen av platen igjen og rør inn smøret.
3. Avkjøl.

Kakebunn:
1. Sett ovnen på 170°C
2. Pisk bremykt og sukker hvitt.
3. Tilsett et og et egg, rør godt mellom hvert egg.
4. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt det i røren.
5. Tilsett melk, fløte, vaniljestang og hjemmelaget karamell.
6. Fordel røren i ønsket kakeform, jeg har brukt 4 x 18 cm runde former.
7. Stekes midt i ovnen, ca 20-25 min ved bruk av 18 cm form.
8. Avkjøl kakebunnene, og fyll de med karamellfrosting og resten av den flytende karamellen. Pynt etter ønske.

Karamellfrosting:
1. Pisk margarin og melis hvitt i 10-15 min.
2. Tilsett karamell og vanilje, bland godt i 2-3 min.

Tips:
- Lag ekstra karamell og frosting om du ønsker å bruke det til dekorering.
- Oppskriften kan fint halveres.

Ingredienser

Kakebunn:
400 g sukker
200 g bremykt
4 egg
1 dl melk
1 dl fløte
250 g hvetemel
2 ts vaniljesukker / frøene av en vaniljestang
2 ts bakepulver
2 dl karamell (egen oppskrift)

Karamell:
300 g sukker
120 ml vann
110 g bremykt
3 dl kremfløte

Karamellfrosting:
200 g margarin
400 g melis
1,5 dl hjemmelaget karamell
1 Ts vanilje / frø fra halv vaniljestang