Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

44134985 171750413757243 414070362418970624 n

Sjokoladetrøffler med portvin

Annet blir best med Bremykt

Sødmen fra portvinen gir disse sjokoladetrøflene en god og rund smak. Perfekte å ta frem når sukkersuget kommer snikende, eller du plutselig får gjester og vil servere noe inntil kaffen.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Sjokoladetrøffler er noe som jeg må lage hver høst og vinter. Liten kule med søtt er godt inntil en kopp te når mørket kommer snikende.

Fremgangsmåte

1. Hakk opp all sjokoladen og ha den i en bolle. Ha fløte i samme bolle.

2. Varmes over vannbad, til all sjokoladen har smeltet. Rør inn smør og portvin.

3. Ta av varmen og ha plastfolie over bollen. Avkjøles i kjøleskapet i ca 3 timer, sjokoladeblandingen skal ha stivnet helt slik at du kan rulle ut passe store kuler.

4. Ha kakaopulver på en tallerk og rull sjokoladetrøfflene i kakaoen. Legg de i en tett boks og oppbevar i kjøleskapet. La de stå i kjøleskapet i minst 30 - 60 min før servering.

Håper det smaker!

Ingredienser

200 gr dronningsjokolade (eller annen mørk sjokolade)
1 dl kremfløte
30 gr bremykt
2 ss portvin (kan også byttes ut med kaffe)
Kakao til utrulling