Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

65d8c492 c7c5 4655 9b0a c391073273a4

En-times-brød

Annet blir best med Bremykt

Gode og raske brød som heves i ovnen mens den varmes opp!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Travel småbarnsfamile = smart baking :)

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir 2 brød.

1. Smelt bremykt og la det kjøle seg ned litt.
2. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med det lunkne vannet.
3. Ha i smeltet bremykt (spar litt-ca 0,5 ss), sirup og salt. Rør.
4. Ha i alt mel (gjerne siktet) og kna til en smidig deg.
5. Del deigen i to og form til to brød på et bakepapirkledd stekebrett.
6. Pensle med resterende smeltet bremykt mellom brødene.
7. Snitte noen fine kutt (med en skarp kniv) på toppen av brødene.
8. Sett inn på nederste rille og slå på ovnen (200 grader). La stå i 45-50 min (sjekk jevnlig, hvis de ser ut å få for mye farge på toppen må de dekkes med aluminiumsfolie siste tiden).
9. Avkjøl under kjøkkenhåndkle på rist.

Nam!

Ingredienser

50g gjær
6 dl lunket vann
1 dl mørk sirup
3,5 ss smeltet bremykt
2 ts salt
8 dl hvetemel
8 dl grovt mel (jeg bruker rågsikt)