Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

77f4fd3a 4861 4489 b4dc d2fa4e830273

Nydelige sjokolade muffins med hvit sjokolade topping

Cupcakes blir best med Bremykt

Bremykt smøret sørger for en kontrast i den søte sjokolade oppskriften. Dette gir muffinsene en fyldig smak, og samtidig sørger for en saftig og myk muffins. Den hvite sjokolade toppingen er lett å pynte med både fordi den har en fin konsistens og fordi den er hvit, noe som gjør det lett å gi den, den fargen du ønsker.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne oppskriften er min «go-to» oppskrift for alle arrangementer. Dette er på grunn av at den er så fleksibel. Muffins er veldig god finger mat, og kan lett pyntes på mange forskjellige måter, slik at de alltid er passende, uansett hvor du skal.

Fremgangsmåte

1. Varm opp ovnen din til 180 grader.
2. Bland sammen egg, sukker, brunt sukker, smeltet smør og kulturmelk.
3. Bland sammen mel, kakaopulver bakepulver, natron, vaniljesukker og espresso pulver i en annen skål.
4. Bland så sammen de våte med de tørre ingrediensene ved å forsiktig røre inn halvparten av de tørre ingrediensene i de våte først, for så å blande inn det gjenstående av de tørre etterpå, for å unngå klumper.
5. Bland forsiktig inn det kokende vannet, mens du rører.
6. Fordel røren jevnt over muffinsformene (for å unngå at muffinsene hever over muffinsformene, eller at midten synker når de tas ut av ovnen, fyll kunn halvveis i formene)
7. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Til toppingen:
1. Smelt sjokoladen og la den kjøle seg ned.
2. Bland sammen smør, vaniljesukker og melis, med en kjøkkenmaskin eller håndmikser.
3. Bland forsiktig inn sjokolade og fløte, la maskinen stå på til du får en luftig konsistens.
4. Pass på at muffinsene har kjølt seg ned før du pynter dem, hvis ikke smelter toppingen.

Ingredienser

Til muffins:
2 store egg
1 dl. sukker
1 dl. brunt sukker (trykket ned)
50 g. smeltet Bremykt smør
1 dl. kulturmelk
1 dl. Mel
1/2 dl. Kakao pulver
1 Ts. Bakepulver
1/2 Ts. Natron
2 Ts. Vaniljesukker
1/2 Ts. Espresso pulver
1/2 dl. Kokende vann

Til topping:
200 g. Smeltet hvit sjokolade
250 g. Smør, romtemperatur
500 g. Melis
2 Ts. Vaniljepulver
1 dl. Fløte