Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Eplekake fra Hadeland

Eplekake blir best med Bremykt

Saftig og god eplekake med sammalt hvete

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Tippoldefar fra Oslo kjøpte landetsted på Hadeland som har gått i arv fra en generasjon til en annen. Denne oppskriften er ikke fra familien, men alle er enige om at kaken smaker som høsten på hytta på Hadeland.

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert smør sammen med sukker til du får en luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen sammalt hvetemel og melken.

Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stikk epleskiver tett i tett ned i deigen. Dryss over kanel og sukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 40 min

Ingredienser

250 g Bremykt
5 dl sukker
3 store egg
7 dl hvetemel
3 dl fin sammalt hvete
5 ts bakepulver
3,5 dl melk

Fyll:
10-12 epler
1 ss kanel
4 ss sukker