Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Gulerotkake

Kaker blir best med Bremykt

Verdens beste gulerotkake uten egg❤️

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Her i hus har jeg alltid laget gulerotkake til alle anledninger. Alle rund meg elsker den. Men etter at minste barnet kom til verden og ble født med kraftig eggeallergi så måtte jeg finne en ny røre for den berømte gulerotkaken min. Etter mange prøvelser og feilinger så fant jeg en oppskrift. Litt fra nett og litt fantasi.

Fremgangsmåte

1. Smelt og avkjøl smøret.
sukker og kefiri i en bakebolle.
2. Tilsett natron og rør godt.
3. Ha i krydderet og smøret.
4. Bland til slutt i hvetemelet og rør deigen sammen til den er jevn og klumpfri røre.

Ha røren over i en rundform. Stekes på 180 grader midt i ovnen ca 30 min.

1. Rør sammen mykt smør og melis. 2. Tilsett så vaniljesukker og kremost og pisk ostekremen raskt sammen. 3. Bre ostekremen over kaken.

Ingredienser

100 g Bremykt
0,5 liter kefir
250 g sukker
325 g mel
2 Ts natron
2 Ts kanel
1,5 Ts kardemomme
1 Ts vaniljesukker
750 g raspet gulerot

Ostekrem
200 g Philadelphia
150 g smør
5 dl melis
2 ss vaniljesukker