Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

695dbc7d 7628 4f14 83bf 09516b512284

Brioche med vanilje og marsipan- tangzhong stule

Boller blir best med Bremykt

Verdens mykeste gjærdeig med hint av mandel, marsipan og vaniljesmak.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg elsker marsipan og mandler. I tillegg har jeg en forkjærlighet for gjærbakst. Tilfredsstillende å bake, men også å smake :-)

Fremgangsmåte

Bland Jevning og de resterende ingridienser og elt i minst 15 min. Husk: Bremykt tilsettes i terninger etter 10 minutter.

Fyll:
Vaniljekrem
Revet marsipan( mengde etter ønske)
Hakkede mandler

Framgang:
Kjevl deig ut som man gjør når baker kanelboller. Smør vaniljekrem utover, strø på marsipan og mandler. Rull sammen og legg bollene i ønsket form. Jeg brukte firkantet 24*24 cm kakeform.

Stekes på 220 gr i 15 min. Tilpass steketid etter din ovn

Ingredienser

Jevning:
350g melk
50g fløte
80g mel

Kokes opp og avkjøles

Bland Jevning + følgende ingredienser og elt i minst 15 min.

920 g mel
200 g sukker
40g fersk gjær
250 g kald væske
150 g Bremykt (tilsettes etter 10 elting)
1egg
.