Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

5d4d8260 835f 4369 86eb e6476a5726fe

Kanelkake

Kaker blir best med Bremykt

Den beste kaken jeg vet, er en kanelkake som min mor laget når jeg var liten. jeg har gjort noen grep med den for å få den litt lettere, og toppet den med ostekrem istedetfor melisglasur. kjempegodt!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne kaken var en fast slager i alle besøk da jeg vokste opp, og jeg har gode minne av familiesammenkomster. jeg lanserte nylig denne kaken på et selskap hjemme hos oss, og den ble en umiddelbar hit.

Fremgangsmåte

sikt mesteparten av melet (ca 8dl) med de andre tørre ingrediensene, og bland i en bolle. tilsett surmelken og det smeltede smøret, rør sammen til en løs røre.

oppskriften gir en langpanne eller to runde former. jeg har også fordelt enda mer enn dette for å få tynnere bunner som kan legges oppå hverandre. (men en tykk kan også deles)

stek ved 175 grader til kaken er gjennomstekt (varier fra 15-20 min på en tynn bunn, til rundt 35-40 for en vanlig langpanne)

fyll og topp med eilig ostekrem (slik man pleier å ha på gulrotkake ...) evt melisglasur

Ingredienser

8-9 dl hvetemel (til passe tykkelse)
6,5dl sukker
1 liter surmelk
2ts Natron
8ts Kanel
200gr smeltet bremykt