Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Snickersrullekake (sukkerfri og glutenfri)

Annet blir best med Bremykt

Den er 100% egenkomponert, sukkerfri og glutenfri.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

En av våre mest populære kaker - også av folk som i utgangspunktet ikke spiser sukkerfritt og glutenfritt.

Fremgangsmåte

Lag kakekomponentene i følgende rekkefølge:

Karamellsaus:
1. Ha tagatesse og vann i en kjele og varm opp på medium + varme.
2. Massen skal karamelliseres så følg nøye med. Fargen skal være dyp gylden (jo mørkere jo mer bitter karamell).
3. Når du er fornøyd med fargen rører du inn Bremykt.
4, Trekk kjelen av plata og pisk inn fløte.
5.Sett til avkjøling i kjøleskapet. Det kan være en fordel å ha den over i en annen beholder så den avkjøles fortere.

Sjokoladekrem:
1. Ha fløte i en kjele og gi et raskt oppkok.
2. Fjern kjelen fra varmen og sikt inn kakao og søtning mens du rører godt. Sett til avkjøling. 
3. Når massen er avkjølt pisker du inn Bremykt til du får en lys og luftig sjokoladekrem.
4. Ha kremen i en sprøytepose og sett til sides (i romtemperatur).

Ostekrem:
1. Pisk fløten sammen med søtning til like før den blir stiv som krem.
2. Ha i kremost og pisk til kremkonsistens.
3. Ha over i sprøytepose og sett kjølig.

Kakebunn:
1.Forvarm ovnen til 210°C. 
2. Pisk egg og Sukrinmelis til eggedosis.
3. Vend forsiktig inn resterende ingredienser og fordel på et bakepapirkledd stekebrett.
4. Stekes midt i ovnen i 5 minutter.
5. Ta kakebunnen ut av ovnene og vipp den opp ned over på et rent bakeark. Fjern forsiktig bakepapiret som var i bunnen.
6. Fyllet må på før kaken blir for avkjølt.

Sammensetning av kaken:
Fordel ostekremen på bunnen, deretter sjokoladekrem (la gjerne litt være igjen til pynt). Dryss over hakkede peanøtter og til slutt karamellsaus.
Kaka er nå klar til å rulles sammen. Rull kaken så stramt du greier uten at du forskyver fylle. Bruk bakepapiret som hjelp til å rulle. 

Pynt med sjokoladekrem, karamellsaus og peanøtter og sett kjølig. 

Ingredienser

Karamellsaus:
70 g tagatesse
30 g Bremykt
0,5 dl fløte
2 ss vann

Sjokoladekrem:
2 dl kremfløte
60 g kakao
4 ss Sukrinmelis eller 2 ss Tagatesse
70 g Bremykt (skal i helt tilslutt - følg anvisningen lenger ned)

Ostekrem
2 dl fløte
100 g kremost
4 ss Sukrinmelis eller 2 ss Tagatesse

Kakebunn:
3 egg
4 ss Sukrinmelis
50 g mandelmel
1 ss kakao
1 ts bakepulver

100 g hakkede salte peanøtter - NB: Skal ikke i bunnen, skal strøs på senere!