Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

7ae52c88 3e36 40d4 89d7 f13a984e97ff

Verdens beste kanelknuter med vaniljekrem som er enkle å lage!

Kanelboller blir best med Bremykt

Verdens beste kanelknuter fylt med valijekrem!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette er en fantastisk god oppskrift som lager de beste og mest saftige kanelbollene som finnes! Elsker den!

Fremgangsmåte

Ha alle ingridensene til bolledeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Det er ikke nødvendig å røre ut fersk gjør i vesken, bare smuldre den lett opp med hendene. Det beste resultatet får du dersom du benytter en kjøkkenmaskin med eltekrok. La deigen elte i 10-15 minutter på middels til lav fart. Tilsett eventuelt mer mel dersom deigen virker løs.

Tilsett så smøret i små terninger og elt deigen til den slipper kantene i eltebollen og alt snøret er eltet godt inn i deigen, etter 5-10 minutter. Øk gjerne farten underveis. ( det går også å Finr å lage bollene dersom du ikke har kjøkkenmaskin )

Kle bakebollen med plast eller ha på lokk, og sett deigen på et trekkfritt sted for heving i ca. En times tid. Det er viktig at deigen får heve i sitt eget tempo. En tommelfingerregel er å la den heve tilomtrent dobbel størrelse. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lar seg lett forme.

Ha nå bolledeigen på er melet underlag, del den i to, og kjevle hver del ut til en rektangulær Leiv som er 50-60 cm bred. Smør et lag med vaniljekrem før du til slutt strør kanel og sukker over.

Del hver Leiv i 12 strimler. Tvinn remsene og slå deretter en knute på dem.

Legg de på et stekebrett og la dem etterheve i 30-60 minutter. Når de er ferdig å heve pensler du kanelsnurrene før du setter dem midt i ovnen på 225 grader i 10-12 minutter.

Nå er de ferdig så nå er det bare å nyte!

Ingredienser

Bolledeig:

950-1000 G hvetemel
5 dl melk (25 grader)
25 gram fersk gjær (eller en halv pose tørrgjær)
125-150 gram sukker
1 Ts malt kardemomme
1/2 Ts salt
1 egg
150 gram Bremykt, i terninger

Kanelfyll:

400 gram vaniljekrem
125 gram Bremykt
2 ss kanel
6 ss brunt sukker

Til pensling og pynt:

1 egg, sammenvispet
Perlesukker