Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

20180901 122832 01

Sjokoladekake med jordbærfromasjfyll

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Utrolig god og saftig sjokoladekake med knallgodt fyll

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Ingen personlig betydning, denne kaka ble til av en utfordring som jeg fikk. Jeg tok den i mot med glede, og skapte en kake litt utenom det vanlige.

Fremgangsmåte

Til denne kaka doblet jeg kakeoppskriften,  slik at jeg fikk to kaker oppå hverandre. Fyllet ble også doblet.

Sjokoladekake - langpanne:

1. Vann + kakao gis et forsiktig oppkok
2. tilsett smør og la det smelte.
3. Ta kjelen av plata, ha blandingen i en bolle og tilsett sukker og vaniljesukker.
4. Bland forsiktig sammen før du tilsetter creme fraiche
5. Ha i egg, natron og siktet hvetemel.  (Kjøkkenmaskin kan selvfølgelig brukes, men det har jeg desverre ikke)

Fyll:

1. Kok opp syltetøy og vann i en kjele
2. ha i limesaft og la småkoke i 5 min.
3. Ta kjelen av plata og ha oppi gelepulver og rør til det er oppløst.

Avkjøles  30 min i kjøleskap, den skal være litt stiv men ikke stivnet. Piskes tilslutt opp, og blandet med pisket krem.

Pynt:

Farget kremostfrosting med oransje konditorfarge:

Bremykt, melis og philadelfia blandes lett i en mixer, tilsett noen dråper farge til ønsket fargestyrke.

Sjokoladeglasur:

Smeltet bremykt blandes lett med melis og vaniljesukker, så tilsettes smelta mokkabønner til glasuren.

Jordbærkremen settes i kjøleskapet mens bunnene til sjokoladekaka avkjøles, slik at den også stivner litt og blir enklere å smøre utover den nederste bunnen.

Så settes kaka sammen ved å smøre jordbærkremen på nederste bunn, øverste bunn legges på topp og sjokoladeglasuren smøres på.

Tilslutt sprøytes den oransje frostingen på, jeg hadde den litt flytende slik at den rant litt ned på kantene.

Toppet kaken med 3 muffins, også hjemmelagde. De ble til overs fra en tidligere baking :)

Ingredienser

Sjokoladekake - langpanne:

4 1/2 dl vann
6 ss bakekakao
400 gr bremykt
600 gr sukker
1 ts vaniljesukker
1 boks creme fraiche
4 egg
2 ts natron
550 gr hvetemel

Fyll:

200 gr jordbærsyltetøy
1 dl vann
1 ss ferskpresset limesaft
1 pk jordbærgele
1 liten kartong fløte
1 ts sukker

Farget kremostfrosting med oransje konditorfarge:

75 gr melis
15 gr bremykt
60 gr philadelfia orginal
3 dråper konditorfarge

Sjokoladeglasur:

75 gr smelta bremykt
300gr melis
2 ts vaniljesukker
1 eske smelta mokkabønner