Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

0695139f 0de3 4835 8779 a70e1d5a7235

Super luftige horn

Rundstykker blir best med Bremykt

Smakfulle og luftige horn. Bruker ikke alt for lang tid på å lage disse.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1. Bland mel, salt og sukker i en bakemaskin.
2. Varm melken fingervarm og hell i det tørre.
3. Tilsett gjær, smeltet smør og egg. Eltes til deigen er smidig.
4. Sett deigen på et varmt og fuktig sted til heving. Heves i 1 time.
5. Kna deigen godt sammen og del opp i to eller tre like store emner og trill de til boller.
6. Kjevle ut bollene til pizza-store rundinger (ca 1/2 cm tykkelse).
7. Bruk en pizzaskjærer eller kniv for å dele opp rundingen i 8 likestore trekanter.
8. Rull trekantene fra den bredeste enden mot den spisseste enden.
9. Legg hornene på et brett og la de heve i 1-3 timer. De blir luftigere jo lengre de heves. Selv bruker jeg i overkant av 2 timer.
10. Pisk egg og pensle på hornene. Ha på sesamfrø, valmuefrø eller solsikkefrø over.
11. Stek på 220° i 7-10 minutter.

Ingredienser

500g hvetemel (1/2 kan byttes ut med sammalthvete)
3-4 ts salt
2ss sukker
3dl melk
25g gjær
4ss bremykt
1 egg
Valmuefrø, solsikkefrø eller sesamfrø til pynt.