Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

2f61d00e 41dd 48ea 9825 18391b88aa56

Myke og saftige horn

Annet blir best med Bremykt

Oppskriften er inspirert av meg. Super deig med mange muligheter.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Deig:
1: Smelt smøret i en kjele og i hel malken. La blandingen bli finger varm.
2: Smudlre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp ( gjæren tåler ikke for sterk varme, da vil den dø, bedre at deig er for kald enn for varm )
3: Elt inn 2 ss sukker, 2 ts salt, 2 egg, 2 dl kefir og mel med kjøkkenmaskin med eltekrok eller for hånd, til du får en deig som er glatt og smidig.
4: Dekk til deigen med et rent kjøkkenhånkle og sett den ti heving på et lunt sted i ca 40 minutter.
5: Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader.
6: Strø litt mel på bakebordet og legg på deigen, ha litt mel på dine hender, deigen o brett let .
7: Del deiga i 2 leiger og kjevle ut en runding.
8: Del hver runding i 8 emner. Bruk en pizzahjul og skjær deigen opp.
9: Fyll i hornene det du ønsker og rull.
10: Ta et og et emner som du dra deigen litt utover, for å gjøre hver emner litt større, som du ruller fra den brede enden og inn mot spisen.
11: Legg hornene på en bakeplate med bakepapir.
12: Pensle hornene forsiktig med egg som er vispet sammen med 1 ts melk og lit sukker.
13: Sett midt i ovnen på 200 grader i ca 15-20 min. Følg med,
14: Hornene er ferdigstekt når de har fåt en gylden overflate og det dotter helt til nabo.
15: Ferdigstekt hornene pensle med smeltet Bremykt, orginal.

Ingredienser

Deig:
1 kg pizzamel tipo 0
1 pk gjær ( 50 g )
2 ss sukker
2 ts salt
200 g Bremykt, orginal
2 egg
2 dl kefir
4 dl melk

Pensle med 1:
1 egg
1 ts melk
lit sukker

Pensle med 2:
Lit smeltet Bremykt, orginal