Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

A1322453 0b86 4d48 9e39 5017cd85ce4e

Brødrett med skinke & asparges

Annet blir best med Bremykt

Enkelt og gott brødrett med asparges sopp og skinke

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Den har vært en fulltreffer i fleste sammenkomster gjennom tidene og har blitt en islandsk tradisjon på allslags fest

Fremgangsmåte

1. Ta brødet og skjær bort skorpen ( ikke kast! Skorpen kan brukes til å lage brødrasp)
2.Riv brødet ned i terninger ca 4x4 cm
Og legg det opp i ildfast form, gjerne et glassform.
3.Ta væsken fra soppene og hell ca halvdel over brødet
4.Sil bort væsken fra aspargesen og skjær ned i ca 5 cm biter og legg det deretter opp i en gryte sammen med resten av væsken fra soppene.
5.Tilsett deretter mjukosten grønsaks buljongen og skinken opp i gryta og kok opp på svak varme.
Rør i gryten med en sleiv.
6.Tilsett sopp og fløten og rør til alt har blandet seg gott sammen og blitt litt tykkere som en grøt.
7. Ta gryten av varmen og rør 2-3 matskje mayonnaise oppi og smak til med salt og pepper.
8. Spre røren over brødet i formen og topp med revet ost over hele og stek på 175 grader i ovnen helt til osten har gylnet.

Husk å la det stå og kjøle litt før det blir servert!

Bon appetit!

Ingredienser

1 st Brød- loff ( revet ned i terninger uten skorpe)
1 box Grønn asparges i lake
1 box sopp i lake
250 gr mjukost med viltsopp eller skinke
1 terning grønsaksbuljong
200 gr skinke i små terninger
100 ml fløte
2-3 msk Mayonnaise
Revet ost for topping
Salt og pepper