Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

2b89e261 4961 4538 9fb0 5fd9018d108b

Kaffiroser

Boller blir best med Bremykt

De er gode og man bruker godt Bremykt i denne oppskriften, greit å fryse.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Vi fikk dem i skolen, den tiden hadde dei ferskbakst i kiosken. De er gode, fine og lukter så godt. Så er det enkelt å lage dem. Nostalgi

Fremgangsmåte

1. Rør sammen gjær, sukker og vann. Bland i mel og Bremykt, elt deigen til den slepper fra hendene, cirka 5 minutt. La den heve 30 minutt. 2. Lag strø. Smuldre sammen mel, sukker og Bremykt 3. Kjevle deigen ut 1,5 cm tjukkelse og smør på Bremykt til 2 av tredel. Brett deigen sammen, først denne delen uten smør og så den tredje delen opp på. Kjevle ut igjen til 1,5 cm tjukkelse. Så strø på sukkeret samme mote og brett sammen igjen. Skjær 12 strimler, lag spiralen og rull den til rose. Brett enden under rosen. Legg dei på bakepapir, på stekeplate. La dei heve seg 30 minutt. Så pensle med lett vispet egg og legg på strø. 4. Stek bollene i midten av forvarmet ovn, på 200 grader 12-15 minutt til dei er gyllenbrune.

Ingredienser

Til deig: 500 GR hvetemel Halv pakke gjær for søte deig 50 GR sukker Ca 2,5 dl lunkent vann 50 GR myk Bremykt Til fyll: 50 GR mykt Bremykt 50 GR sukker Til pensling: 1 lite egg Til strø på toppen: 3 SS hvetemel 2 SS Bremykt 2 SS sukker