Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

D9f3309a b0a6 436a 8c28 5464fa033c11

Chocolate chip cookies

Cookies blir best med Bremykt

Verdens nydeligste cookies med store sjokoladebiter som smelter i munnen

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Disse er en kjapp, enkel, men så nydelig kos til alle jentekveldene, søndagene og turene mine. De forsvinner fra bordet veldig fort og jeg må alltid lage dobbelt så mye for å ha nok! De blir en favoritt til hver og en som smaker på de!,

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 160 C grader. Legg bakepapir på to langpanner.
2. Bland alt det tørre utenom sukker - mel, salt, bakepulver, vanilje.
3. I en annen bolle pisk smør med brun farin og sukker i 5 minutter. Legg til egg, så pisk i 5 minutter til.
4. Hell alt det tørre oppi smørblandingen og pisk til det blir til jevn masse.
5. Skjær sjokolade i små biter - hver terning i 4 ca. - så bland det inn og rør med hånda eller en skje og del i ca. 18 kuler.
5. Nå trenger de 15 minutter i ovnen. De er myke etter 15 minutter, men når de blir kaldere, blir de sprøe utenpå og myke inni.

Ingredienser

100 g smør
1 glass (155g) hvetemel
1/3 tskj salt
1/3 tksj bakepulver
80 g brun farin
80 g sukker
1 egg
2 skj vaniljesukker lub 2 tskj vaniljeekstrakt
300 g kokesjokolade - 100 g lys, mørk og hvit - 100g av en type sjokolade kan gjerne bytter ut med hakkede nøtter, gjerne valnøtter.