Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

464b47af 6dad 4bff 9d80 5cb73d1aceac

Saftige rundstykker

Rundstykker blir best med Bremykt

Smakfulle grove rundstykker som passer like godt til hverdags som til søndagsfrokosten

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette er en oppskrift jeg har lekt meg fram til fordi jeg ønsket ordentlige grove rundstykker uten at de smaker «barkebrød» Ble veldig fornøyd med disse, da de oppleves nesten som finbakst i konsistensen 😊 Servert nystekt med bremykt og brunost er det en ordentlig godbit

Fremgangsmåte

Bland havregryn, kruskakli og knust linfrø og tilsett kokende vann. La stå i minst 30 minutter.
Tilsett resten av ingrediensene og elt det godt, gjerne i kjøkkenmaskin.
La heve til ca dobbelt størrelse, jeg lar den som regel stå en times tid. Form runde eller avlange rundstykker i valgfri størrelse, jeg lager dem forholdsvis små da de metter mye. Etterheves i 1/2 - 1 time før de stekes 10-15 minutter ved 240 grader celsius.

Ingredienser

1 dl havregryn
1dl kruskakli
1dl knust linfrø
3 dl kokende vann
3 dl kesam orginal eller mager
1 egg
2 ss flytende bremykt
1 ts salt
1 ts sukker
1 pk gjær
10 dl hvetemel med fullkorn eller fibra
Vann til passe deig