Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Thumbnail image1

Høstens eple- og kanelmuffins

Cupcakes blir best med Bremykt

Muffinsene er utrolig gode toppet med crumble. Epler og kanel er en uslåelig kombinasjon. Mange store eplebiter gjør muffinsene ekstra saftige og gode.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Hvert høst mora min baker disse muffins. Når det er kaldt og jeg bake dem, jeg husker min barndom og smak av familien min. Dette er den perfekte oppskriften til å nyte familien.

Fremgangsmåte

Dette blir 12 cupcakes.
Crumble
1. Del smøret i små terninger og smuldre sammen resten av ingrediensene.
2. Sett til sides.

Muffins

1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
2. Skrell eplene og del i passe biter. Bland eplebitene med sukker, brun farin, rom, vann og vaniljesukker.
3. Pisk smør til smørkrem.
4. Pisk inn eggene, ett om gangen.
5.Tilsett eplebitene med sukker i deigen.
6. Sikt sammen de tørre ingrediensene (mel, bakepulkver, natron, kardamomme, kanel).
7.Bland dette i deigen .
8. Fordel røren i muffinsformer slik at formene blir mindre enn halv fulle.
9. Dryss over crumble.
10. Stek muffinsene i midten i 15-20 minutter.

Ingredienser

Ingredienser
Topping / crumble
Bremykt 15 gr
Brun farin 15 gr
Sukker 50 gr
Hvetemel 30

Muffins
Eple i biter 2 stk
Brun farin 90 gr
Sukker 100 gr
Vaniljesukker 1 ts
Rom 1 ss
Vann 20 ml
Romtemperert smør 110 gr
Egg 2 stk
Hvetemel 265 gr
Bakepulver 1 ts
Natron 1/2 ts
Kanel 1ts
Kardemomme 1/2 ts