Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

43217406 10155481030550356 2217686576375267328 n

Trollmyk

Annet blir best med Bremykt

Fantastisk kake som ikke blir for søt, og som smelter i munnen. Bruk en 26 cm rund form. Dette er en kake som påbegynnes dagen før, men den er virkelig verdt det!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne ble til i høstferien. Jeg dro på besøk til venninnen min i Oslo. Komfyren hennes trengte utskiftning, og rengjøringen etter dette etterlot seg noen fettflekker som ryggen hennes stiftet bekjentskap med. Hun skled, og ramlet på ryggen. Dermed ble hun liggende på sofaen, mens jeg ble sykepasser. For å få noe å beskjeftige meg med, bestemte jeg meg for å lage en kake til konkurransen deres 😊 Det ble da en Trollmyk-kake. Navnet kommer av at den inneholder Bremykt og trollkrem 😊

Fremgangsmåte

Nøttebunn: Smelt smøret, og la det kjølne. Kjør nøttene med rørsukker i food prosessor; fyll styrke i 20 sekunder. Pisk eggehvitene stive, med en Kenwood Chef 😊 . Bland nøttene og smøret forsiktig i de stive egge hvitene. Smør en form med Bremykt, og ha i deigen. Stekes på varmluft ved 170 grader i ca. 25 minutter.
Avkjøl kaken i formen.

Lag sjokolademousse: Brekk sjokoladen i biter, og smelt den i vannbad. Ta bollen vekk fra vannbadet. Tilsett Bremykt, og rør til massen er blank og fin. Ha i en eggeplomme av gangen, og rør de godt inn.
Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend sjokoladen forsiktig inn i marengsen. Ha sjokolademoussen forsiktig oppå nøttebunnen, som fortsatt står i formen. Sett kaken kaldt minst et døgn.

Lag så Bremykt-formkake (fordi den blir Bremykt-gul).Pisk Bremykt og sukker hvitt og luftig, med en Kenwood Chef. Bland forsiktig i de tørre ingrediensene og eggeplommene. Vend i eggehviter som er pisket stive sammen med salt. Ha kaken i Bremyktsmurt springform, og stek på varmluft ved 170 grader i ca. 35 minutter.
Avkjøl, og del kaken i to. Sett den ene delen tilbake i formen, og lag trollkrem med gelatin. Smelt gelatinen i det kokende vannet. La det stå på svak varme, mens du lager trollkremen. Pisk tyttebær, melis, eggehviter, vanilje stive med en Kenwood Chef. Mens vispen går på laveste hastighet, heller du gelatinen i en tynn stråle. Pass på at den fordeles godt i trollkremen. Ha så trollkremen forsiktig i kakeformen med Bremykt-formkaken. Fordel den jevnt, og sett kaldt en times tid-til trollkremen er fast.

Bremykt-sjokoladekrem:
Smelt kokesjokoladen i vannbad. Ta bollen vekk fra vannbadet, og tilsett Bremykt. Rør den blank og fin. Ha i eggeplommer, og rør godt.

Ta ut alle kakene, og monter den. Jeg valgte å sette Bremykt-formkaken med trollkrem nederst. Så nøttebunn med sjokolademousse. Oppå sjokolademoussen settes den andre halve Bremykt-formkaken. Til slutt helles Bremykt sjokoladekrem oppå. Fordel sjokoladekremen oppå lokket, og dryss på grovhakkede hasselnøtter og mandler. Ha til slutt på noen tyttebær.
Velbekomme.

Ingredienser

Nøttebunn:
70 gram Bremykt
4 eggehviter
2 dl. rørsukker
100 gram mandler
100 gram hasselnøtter
Sjokolademousse:
300 gram kokesjokolade
150 gram Bremykt
4 eggeplommer
4 eggehviter
1 klype salt
4 ss rørsukker

Bremykt-formkake:
120 gram romtemperert Bremykt
450 gram sukker
350 gram hvetemel
8 eggeplommer
1 ts salt
2 ts bakepulver
4 eggehviter
2 ts vanilje

Trollkrem:
½ kg rensede tyttebær
200 gram melis
2 ts vanilje
2 eggehviter
5 ts gelatinpulver
5 ss kokende vann

Bremykt-sjokoladekrem:
80 gram romtemperert Bremykt
100 gram kokesjokolade
2 eggeplommer

50 gram grovhakkede hasselnøtter og mandler
30 gram tyttebær