Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Thumb dsc 0898 1024

Crumble pie med plommer og vaniljekrem

Pai blir best med Bremykt

Denne herlige paien er lett å lage og passer perfekt til høstkosen. Paien er en nydelig blanding av surt og søtt, mykt og crispy.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Smuldre smør og sukker sammen i en bolle. Tilsett hvetemel og havregryn og bland godt. Sett blandingen til sides mens du lager fyllet.

Lag fyllet med å ta ut steinene, og dele plommene i mindre biter. Bland inn sukker og kanel. Ha deretter plommene over i en paiform. Legg vaniljekrem i små emner i paiformen.

Ha til slutt over pailokket. "Smuldre" deigen over plommene med hendene slik at det dekker hele formen. Paien stekes på 200 grader i ovnen i omtrent 20 minutter. Serveres gjerne med vaniljeis.

Ingredienser

PAILOKK

150 gram sukker
200 gram bremykt smør
200 gram hvetemel
100 gram havregryn

PLOMMEFYLL
ca. 12-13 plommer med skall
en halv desiliter sukker (justeres om plommene er sure/søte)
1 krm kanel
en halv pakke vaniljekrem