Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

429871ab c86f 4fb1 bc13 e376e638bfaa

Peanøttsmør ostekake

Ostekake blir best med Bremykt

Ostekake som laget av Bremykt og peanøttsmør. Man kan få bode salt og søtt smak.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Familiens favoritt kake ikke minst for de som er glad i peanøtter. Den smelter på tunga. Dette er en kake som jeg fikk mest likes og gode tilbake melding på.

Fremgangsmåte

1.Knus kjeksene til fine smuler med blender.
2.Smelt smøret i en kjele.
3.Tilsett kjeks smuler i smør og bland det godt sammen.
4.Hell smuleblandingen i en springform (22 / 24cm). Fordel smulene jevnt over bunnen og trykk smulene ned i bunnen.
5.Sett formen i kjøleskapet i 1/2 - 1 time.
6.Ha gelatin i en skål. Hell 1ss kald vann og la det stå minst i 5 minutter. Hell 1/2 dl kondensert melk i gelatin. (Varm opp vann i en kjele, slå av komfyren og sett skål i varmt vann og rør ofte til den smelter. Jeg pleier å gjøre sånn)
7.Pisk kremfløte og sukker til krem.
8.Bland sammen philadelphia kremost og peanøttsmør.
9.Hell kremostblandingen i pisket krem og rør sammen, hell gelatin i kremen og rør det godt sammen.
10.Hell blandingen på over kjeks bunnen. Vis man ønsker så kan man pynte med smeltet sjokolade.
11.Sett i kjøleskap (minst 5 timer).
12.Pynt med sjokolade eller karamellsaus og peanøttter eller som du vil. Nyt!

Tips*:
Man kan lage kake uten kondensert melk. Da må man smelte gelatin med vann (1/2ss gelatin og 1/2 dl vann)
Vis man vil tilsette 1dl kondensert melk, da må man smelte gelatin med vann (1/2ss gelatin og 1/2dl vann) og kondensert melk må tilsettes på trinn 8 (blandes sammen med peanøttsmør og kremostblandingen).

Ingredienser

150 g Bixit
50 g Bremykt original
1 pk Philadelphia kremost
1 pk Kremfløte
1/2 dl Sukker
1 dl Peanøttersmør
1/2 ss Gelatin
1/2 - 1 dl Kondensert melk*

Pynt:
Sjokolade (smeltet) / karamellsaus / hakkede peanøtter / kjeks)