Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Snurr

Stor eplekanelrose

Kanelboller blir best med Bremykt

Det beste fra kanelsnurrer og eplekake

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre i en bakebolle.
Varm opp melk til 35 grader og løs opp gjæren.
Bland melk og egg sammen og elt sammen med det tørre i 10 minutter i en kjøkkenmaskin.
Mot slutten tilsettes kaldt bremykt i terninger til alt er godt innblandet i deigen.
Sett til heving til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Mens deigen hever fjerner du kjernehus og stilk fra eplene og skjærer dem i veldig tynne skiver. Legg dem i sitronvann til du skal lage snurren.
Bland smørkremen til fyllet godt sammen.

Når deigen har hevet ferdig trilles den ut til en lang pølse som kjevles flat, ca 10 cm høy.
Smør smørkremen utover leiven og legg på epleskivene taklagt bortover leiven og brett en liten kant over nederste del av eplene.
Rull sammen leiven som en stor kanelsnurr, det gjør ikke noe om noen av epleskivene brekker.
Legg snurren på en bakeplate med bakepapir og hev ca 30 minutter.
Pensle med pisket egg og dryss demerarasukker over.
Stekes på 200 gr ca 20-25 minutter.
Pynt evt med melisglasur.

Ingredienser

500 g hvetemel
2,5 dl lunken melk
75 gram sukker
1 ts kardemomme
en klype salt
1/2 pakke fersk gjær
70 g kaldt bremykt

Fyll:
2 syrlige epler
50 g mykt bremykt
4 ss demerarasukker
1 ss kanel
1 ts vaniljesukker

Egg og sukker