Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

20181004 182434

Pai med rømme topp

Pai blir best med Bremykt

En frisk pai med bær eller raspet eple.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

En sikker " vinner" kan bruke friske bær når de er i sesong og eple hvis jeg ikke finner noe i fryseren. En tante serverte denne paien til oss med rips og da gav det lust å utvikle pai med rømme lokk videre.

Fremgangsmåte

Pisk Bremykt og sukker til hvit skum.
Ha i 1 egg, rør sammen.
Rør sammen mel og bakepulver.

Trykk ut deigen i smurd paiform ca 27cm i diameter

Ha bær eller eple rasp og krydder over pai bunn.

Pisk sammen rømme, egg og sukker.
Ha dette over paien.
Stekes i 200° ca 30 min

Spises lun eller kall.

Ingredienser

Bunn
150g Bremykt
1dl sukker
1 egg
3dl hvetemel
1t..s. bakepulver

Fyll
3dl bær: blåbær og bringebær eller rips. Bær kan og byttes ut med 3dl raspet eple krydret med 2ts. kanel og 1t.s. ingefær.

1 egg
2 dl. rømme
1 dl. sukker
1 t.s. vanilj sukker.