Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

7ff4263d 1a26 4bb5 b267 b3485585422e

Saftig og god kake med søtpotet ( batat ).

Kaker blir best med Bremykt

Smaken er helt nydelig. Min oppskrift 🙂

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1: Innstil stekeovnen på 190 grader.
2: Smør en langpanne ( 37 x 26 x 5 cm )
3: Visp eggedosis av egg og sukker.
4: Tilsett honning og visp til den er godt blandet i eggedosisen. Hvis honningen er svært stiv må du først varme den i vannbad til den blir tykflytende.
5: Tilsett fint revne søtpoteter.
6: Bland smeltet smør.
7: Bland hvetem, bakepulver og vaniljesukker.
7: Bland sammen forsiktig i eggedosis .
8: Massen fordeles i langpanne.
9: Stek på 190 grader i ca 25 min. Følg 🙂
10: Avkjøl kaken.
11: Bland sammen kremost, melis, vaniljesukker og sitronsaft.
12: Bre glasuren over kaken.

Ingredienser

5 egg ( medium )
200 g honnig
200 g sukker
500 g revne rå søtpotet
50 g smeltet smør Bremykt, orginal
400 g siktet spelt mel
2 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
Glasur:
2 pk kremost mandarin ananas
1 dl melis
3 ts vaniljesukker
2 ts sitronsaft