Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

37cd537d e4d9 43a8 854a 74573f20ba74

Oreo dream cake

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Kaken jeg har lagd er inspirert av popular Oreo dream cake men jeg gjør min egen vri. Komponert av meg 🙂

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Bunn
1: knus kjeksene sammen med det hvite ( hvit krem )
2: Bland sammen knuste Oreo kjeksene med smeltet smør og trykk kjeksmassen i bunnen på en rund form ( 26 cm )
Fill 1:
1: Bland sammen smeltet sjokolade med kaldt kokt kaffe, pisket smør og melis. Pisk godt
2: Smør krem 1 jevn over kjeks bunnen.
3: 12 oreo kjeksene fordeles over fil 1 ( sirkel, se bilde )
Fill 2:
1: Bland begge posene med 3 dl kremfløte og pisk med mikser til krem.
2: Fordel mousse over kjeksene. ( se bilde )
Fill 3:
1: Bløtlegg gelatinplate i kaldt vann i 10 min .
2: Hakk sjokoladen og smelt sammen med 2 dl kremfløte, varmes forsiktig ( ikke kok opp ).
3: klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme bladingen. Røres og avkjøles bare lit.
4: kremost piskes til krem og bland med sjokolade blandingen.
5: 3 dl kremfløte piskes til krem og bland forsiktig inn i sjokolade bladingen.
6: smør dette over ( se bilde )
7: La kaken stå i kjøleskapet over natten.

Ingredienser

Bunn: ( 26 i diameter )
2,5 pk Oreo kjeks ( Pakniger 157 g )
125 gr smeltet smør Bremykt, orginal
Fill 1:
300 g sjokolade ( ca 60% - 70% kakao )
1,5 dl melis
150 g smør Bremykt, orginal ( rom temperatur )
3 ss kokt kaffe ( kaldt )
12 Oreo kjeks
Fill 2:
1 esken toro sjokolademousse ( med belgisk sjokolade )
3 dl kremfløte
Fill 3:
500 g hvit sjokolade ( belgisk )
2 dl kremfløte ( smeltes sammen med sjokolade)
250 g kremost
3 dl kremfløte ( pisk til krem )
6 gelatinplatene ( 10 g gelatin )