Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

95fcef1f 5e24 447e a258 e545ef32a97a

Elins drømmekake

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Aldri et familieselskap uten denne nydelige sjokoladekaken, fylt med myk vaniljekrem. Bunnen er t.o.m glutenfri (uten at det egentlig har vært meningen).

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Etter å ha tvunget mamma til å lage denne til meg i alle år, har jeg nå lært meg å bake den selv. Og klarer jeg -så klarer du det!

Fremgangsmåte

1. Sett på ovnen på 175 grader celcius.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
3. Sikt i det tørre og bland forsiktig.
4. Røra helles i en rund form på 24 cm og stekes i 35-40 min på nederste rille.

5. Kok vaniljesausen etter anvisning på pakken, husk å kun bruke halvparten av væsken. (Du kan evt bruke ferdig vaniljekrem). Sett til avkjøling.

6. Kaken avkjøles på rist

7. Pisk kremfløte til krem og bland med den avkjølte, helt kalde vaniljekremen.

8. Smelt smør og kokesjokolade.
9. Pisk inn melis og kaffe.

10. Del den avkjølte kakebunnene i tre lag.
11. Fyll lagene med vaniljekrem/kremblandingen
12. Smør på glasur og pynt etter eget ønske.

Den smaker aller best dagen etter den er laget. Bon appetit!

Ingredienser

Bunn:
4 egg
60 g potetmel
2 ss kakao
125 g sukker
1 ts bakepulver

Fyll:
1 pose vaniljesaus til koking med kun halvparten av væsken, slik at det blir vaniljekrem
1 boks kremfløte

Sjokoladeglasur:
150 g Bremykt
90 g melis
1 plate kokesjokolade
Kaffe etter smak