Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Img 5527

Funky salt caramel og sjokoladekake

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Supersaftig skokolade kake med karamell og sjokolade og mocca krem, med sjokolade lokk

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Min første suksessfulle egen lagde sjokolade kake oppskrift

Fremgangsmåte

Kake
Pisk egg og sukker hvitt
Bland inn nedkjølt smeltet smør
Bland det tørre og det våte vekselvis
Og rør glatt.
Taes i 28 cm springform (smurt)
160 grader 35-50 minutter
Avkjøl på rist
Glasur
Smelt smør
Rør inn kaffe og karamellsaus
La sjokoladen smelte oppi
Visp inn vanilje og melis til glatt konsistens

Når kaken er avkjølt så helles den smeltede sjokoladen på toppen å bres uttover som ett lokk, bruk sprøyte pose å fordel krem i fine topper nyyyyt

Ingredienser

Kake
4 egg
4 1/2 dl sukker
250 gram smeltet bremykt
8 dl hvetemel
2 ss bakepulver
3 ss kakao
3 ss flytende karamellsaus
2 1/2 dl melk

Glasur
250 gram smeltet bremykt
5 ss kaffe
150 g mørk sjokolade
150 gram hvit sjokolade
400 g melis
1 vanilje stang (frø)
1 dl mørk karamellsaus

100 gram sjokolade til lokk - smeltes over vann bad