Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Ecbd68bd 9168 4640 9244 28a207f7008e

Syrlig ostekake

Ostekake blir best med Bremykt

Frisk og syrlig ostekake

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne kaken er et friskt bidrag i alle selskaper og bursdager vi feirer. Den er også et deilig friskt alternativ i vårt hjem til jul, men da byttes kjeksen i bunnen ut med pepperkaker og sitronen ut med bringebær.

Fremgangsmåte

Bunn:
Smuldre kjeksen til smuler
Bland i 1ss sitonsaft, revet skall av 1 sitron og 100g smeltet smør
Trykkes ut i en springform og settes kjølig
Fromasj:
Lag sitrongelé etter anvisning på pakken og avkjøl
Pisk krem av 1 boks fløte
Pisk Philadelfaost lufti og bland i rømme, sitronsaft og revet skall av 1 sitron og den avkjølte geléen
Vend inn kremen
Helles i formen og settes kjølig i minimum 6t
Lag 1 pk sitrongelé etter anvisning på pakken og avkjøles, helles forsiktig over kaken når den er avkjølt. La stå kjølig til geléen er stivnet og pynt med frisk frukt/bær.

Ingredienser

1 pk digestivekjeks
100g Bremykt (smeltet)
Revet skall av 1 sitron
1ss sitronsaft
1 pk Philadelphia ost naturell
1 boks rømme
1 boks kremfløte
Saften av 2 sitroner pluss revet skall av 1 sitron
1 pk sitongelé
Til pynt:
1pk sitrongelé og frisk frukt