Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

F24bc372 ac2c 470e a7fb e78934795043

Saftig sjokoladekake

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Saftig og mørk sjokoladekake som smelter på tungen. Fylt og toppet med mørk sjokoladeglasur med kaffesmak.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Kaken har jeg bakt til mange ulike anledninger i flere år. Det kan være bursdager, fars-/morsdag eller andre sammenkomster, og kaken faller alltid godt i smak hos alle.
Den er minst like god som rester en eller to dager etter.

Fremgangsmåte

Kakebunn:
1. Sett ovnen på 175 grader, over- og undervarme
2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland forsiktig inn smeltet Bremykt (Ca 37 grader). Deretter vendes alle de tørre ingrediensene og kefiren inn vekselsvis litt etter litt. Rør det hele sammen til røren er glatt og fri for klumper. Bruk gjerne et dørslag når du vender inn de tørre ingrediensene for å unngå klumper.
3. Hell så røren over i en rund kakeform (26cm) som er smurt med Bremykt. Kaken stekes på nederste rille i Ca 50 min. Kaken er ferdig nå du kan stikke en trepinne i midten av kaken og den kommer ut uten kakerester.

Glasur:
1. Smelt smøret og la det avkjøle seg noe.
2. Bland så sammen alle ingrediensene og rør godt til glasuren er glatt. Juster konsistens ved å tilsette mer melis eller kaffe/vann.

Tilberedning av kaken:
1. La kaken avkjøle seg før du deler kaken i to på langs, slik at du får en bunn og en topp. (For ekstra saftig kakebunn liker jeg å dynke den forsiktig med kaffe)
2. Smør så litt under halvparten av glasuren på bunndelen for så å legge toppdelen oppå. Deretter smører du resten av glasuren på toppen av kaken.
3. Pynt med rikelig av friske bær og riv litt hvit eller mørk sjokolade over om du har det. Kaken kan eventuelt pyntes med annen kakepynt om det er ønskelig.

Ingredienser

Kakebunn:
350 g Bremykt
400 g sukker
3 egg
500 g hvetemel
1 1/5 ts natron
5 ss kakaopulver
4 dl kefir

Sjokoladeglasur:
150 g Bremykt
2 ts vaniljesukker
4 ss kakaopulver
600 g melis
4 ss sterk kaffe (mengden kan variere etter hvor sterk kaffesmak du ønsker)
3 ss