Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Lyse cookies med sjokoladebiter

Cookies blir best med Bremykt

Det er min oppskrift og hele familiens favoritt

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 160 grader. Bland sammen smøret og sukkeret i en bolle. Det blir best resultat med en mikser. Tilsett egg og vaniljeekstrakt og bland videre til du har en jevn blanding.

2. Bland sammen mel, natron og salt i en annen bolle. Hell melblandingen, litt om gangen, oppi smørblandingen. Bland godt sammen. Rør i sjokoladebitene sakte inn med en sleiv.

3. Legg 1 toppet teskje på en bakeplate om gangen. La det være ca. 5 cm mellom deigklumpene.

4. Stek kjeksen i 10-12 minutter til de er lys gyllenbrune, men ikke for gyllenbrune. Det er bedre at de stekes for kort enn for lenge, for de skal være litt seige.

Ingredienser

5 dl siktet hvetemel
2,5 romtemperert smør
2,5 sukker
2 egg
1 Ts vaniljesukker
1ts natron
1ts salt

200g sjokolade