Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

20181002 233647

Pasjonsfrukt-ostekake

Ostekake blir best med Bremykt

Supergod ostekake med ekte pasjonsfrukt. Gluten- og laktosefri

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

En kollega ønsket ostekake med pasjonsfrukt. Dette var før Freia kom med gelé med denne smaken. Siden har dette vært en favoritt både på jobb og hjemme. I tillegg har jeg IBS, og man kan fint spise 1/5 av denne kaken hvis man følge lavFODMAP.

Denne kan selvfølgelig også lages ikke-gluten- og laktosefri

Fremgangsmåte

Bunn
1. Dekk en kakeform med bakepapir.
2. Knus kjeksen til smuler (gjerne i en foodprosessor) og bland med smeltet Bremykt.
3. Press kjeksen sammen til en bunn i kakeformen.
4. Sett kaldt mens du lager fyllet.

Fyllet
1. Legg 3 gelatinplater i kaldt vann i minst 5 minutter
2. Skrap ut innholdet av 10 pasjonsfrukt og kjør fruktkjøttet i en foodprosessor eller med en stavmikser for å sprekke saftposene rundt frøene (her ligger det mye juice).
3. Sil deretter juicen. Spar 0,5 dl av juicen til smelting av gelatinen.
4. Kjør romtemperert kremost, sukker og mesteparten av pasjonsfruktjuicen til en jevn masse i en kjøkkenmaskin. Kremosten må være romtemperert for ikke å få klumper.
5. Mens kjøkkenmaskinen går kan du varme opp 0,5 dl pasjonsfruktjuice i en kjele, men den skal ikke koke. Når juicen er varm, klemmer du ut vannet av gelatinplatene og smelter de i den varme juicen. Rør godt.
6. Hell så dette i kjøkkenmaskinen sammen med fyllet, og bland godt.
7. Pisk krem av kremfløten. Vend kremen inn i ostefyllet.
8. Ta ut kjeksbunnen og fordel fyllet utover. Sett kaldt i 4 timer

Gelélokk
Når kaka har stått kaldt i 4 timer kan du lage geléokket.

1. Legg 4 gelatinplater i kaldt vann i minst 5 minutter
2. Skrap ut innholdet av 15 pasjonsfrukt og kjør fruktkjøttet i en foodprosessor eller med en stavmikser for å sprekke saftposene rundt frøene (her ligger det mye juice).
3. Sil juicen.
Gelélokket skal lages av 2,5 dl væske, så dersom du ikke får 2,5 dl juice av 15 pasjonsfrukter, tilfører du vann til du får 2,5 dl væske.
4. Varm opp pasjonsfruktjuicen i en kjele, men ikke kok den. Når juicen er varm, rører du inn sukkeret. Når sukkeret er rørt inn i juicen, klemmer du ut vannet av gelatinplatene og smelter de i den varme juicen. Rør godt.
5. Avkjøl geléen før du har den over kaka.
6. Sett kaka kaldt 4 timer eller over natta.

Ingredienser

Bunn
200 g glutenfri kjeks (Havredigestive)
60 g smeltet Bremykt

Fyll
Pasjonsfruktjuice fra 10 pasjonsfrukt (eller flere, kommer an på hvor mye smak du vil ha)
300 g romtemperert laktosefri kremost (Philadelphia)
120 g sukker
3 gelatinplater
1 kartong kald laktosefri kremfløte

Gelélokk
Pasjonsfruktjuice fra 15 passjonsfrukt
Evt. litt vann
2 ts sukker
4 gelatinplater