Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Apple Pecan Snickerdoodles!

Cookies blir best med Bremykt

Tynne, sprø og så luftige at de smelter på tungen! Den originale versjonen er egentlig bare krydret med kanel, og rullet i kanelsukker før steking, men jeg har lagt til en god dose tørket eple i deigen, samt et kick av ingefær! Dessuten har jeg finhakket pecannøtter og puttet i kanelsukkeret man ruller kjeksene i, da blir nøttene bittelitt røstet under steking og setter prikken over i'en på denne perfekte høstkjeksen!

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Bland sammen 4 ss hvitt sukker, 1 ss kanel og 50 gram finhakkede pecannøtter i en medium stor bolle, sett til side. Dette er blandingen du skal rulle kjeksene i før de stekes.

Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver, salt, kanel, og ingefær. Sett til side.

Smelt smøret over medium varme og avkjøl et par minutter.

Pisk sammen smeltet smør, hvitt sukker og brunt sukker til en jevn blanding.

Pisk inn egget, deretter vaniljen og sitronsaften.

Rør inn melblandingen i to omganger.

Vend inn tørket eple.

Obs! Deigen kommer til å virke litt tynn, men vil tykne noe og bli fastere over de neste 5-10 minuttene.

Lag små emner med en spiseskje eller en cookie scooper, og vend i sukker- , pecan - og kanelblandingen før du legger dem på et stekebrett kledd med bakepapir, 9 kjeks per brett.

Stek på 185 grader i ca. 13 minutter, til kjeksene er gylne i kantene. Kjeksene vil være myke når de kommer ut av ovnen, så la dem kjøle på brettet i noen minutter før du flytter dem over på en rist og avkjøler helt. De vil bli helt sprø under avkjøling.

Oppbevar i en lufttett boks på kjøkkenbenken.

Ingredienser

(ca. 30 medium cookies)

Til kjeksdeig
100 gram Bremykt
100 gram sukker, hvitt
50 gram sukker, brunt
1 egg, str.M-L
1 ts vaniljeekstrakt
2 ts sitronsaft
155 gram siktet hvetemel
1/2 ts natron
3/4 ts bakepulver
2 ts kanel, malt
2 ts ingefær, malt
1/2 ts salt
60 gram tørket eple i biter

Til rulling
4 ss sukker, hvitt
1 ss kanel
50 gram pecannøtter, finhakket