Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Skjermbilde 2018 10 02 kl. 17.19.49

Fyldig oboykake med krem og kaffeglasur

Sjokoladekake blir best med Bremykt

En saftig sjokoladekake med et hint av Oboy. Det blir ekstra deilig med friske bær og lag på lag med brownies, pisket krem og kaffeglasur.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne kakeoppskriften har jeg brukt flittig siden jeg begynte å bake i 10 års- alderen. Jeg har modifisert oppskriften mye, og dette er uten tvil min favorittversjon. Den blir alltid en slager på fest! Jeg har delt oppskriften med mange venner og kollegaer, inkludert min egen farmor (som lager verdens beste kaker selv - jeg er stolt!). Vil du ha en deilig, saftig, frisk kake så er denne noe for deg:)

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
1. Rørsukker piskes stivt (du skal kunne skrive Ola i eggedosisen) med tre egg.
2. VEND inn mel, bakepulver, vaniljefrø, natron og oboy. Det er viktig å vende så lufta ikke går ut av eggedosisen.
3. I en kjele: smelt bremykt. Ta av plata. Rør inn kokesjokolade (ikke mens plata står på fordi da blir sjokoladen svidd). La stå.
4. Vend inn kefir i eggedosisblandingen.
5. Vend så inn smør/sjokoladeblandingen.
6. Stek på 175 grader i ca 30-40 min: bruk en fyrstikk for å sjekke om den er ferdig.
7. Avkjøl og del deretter kaken (horisontalt) slik at du får to lag.

Glasur:
Tilsett bremykt, kaffe, kakaopulver, melis, Oboy og seterrømme i en bolle og pisk med en kjøkkenmaskin. Smak til underveis, det skal ikke være for søtt. Ikke ta glasuren på kaka før den er helt avkjølt.

Kremfløte:
Pisk ekte vanilje (fra en vaniljestang) sammen med kremfløte. Ikke pisk for lenge, det skal ikke bli til smør.

Deretter tar du glasuren på kakebunnen og legger kremfløten oppå. Legg på kakebunn nr 2 og gjenta prosessen - først glasur så kremfløte. Pynt med bær, mynteblader, hakkede mandler og raspet sjokolade. Nyt!

Ingredienser

Sjokoladekake:
3 dl rørsukker
3 egg
3 dL mel
2 ts bakepulver
frø fra en halv vaniljestang
1 ts natron
175 g bremykt
200 g 70% kokesjokolade
1 dL kefir: jo fetere jo bedre.

Kaffeglasur:
200 g bremykt i terninger
1 dL kaffe
300 g melis
5 ss kakaopulver
5 ss Oboy
3 ss sæterrømme

Kremfløte:
frø fra en halv vaniljestang
3 dL kremfløte.

Pynt:
Jordbær, hakkede mandler, mynteblader, revet kokesjokolade.