Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Høstens sjokoladekake

Høstens sjokoladekake med appelsin og havsalt (Glutenfri)

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Deilig sjokoladekake med god smak av appelsin, toppet med krem av kaffe og havsalt.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Jeg er svært glad i kombinasjonen appelsin og sjokolade med havsalt, derfor syntes jeg denne kaken er virkelig god. Min mor pleide også å lage kaker med denne kremen da jeg var liten, jeg har bare endret den bittelitt :)

Fremgangsmåte

KAKEN

1.
Smør en rund springform (24 el 26 cm)

2.
Rør Bremykt og sukker hvitt. Rør så inn ett egg om gangen.

3.
Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker, maldonsalt og kakao og rør dette inn i deigen litt og litt sammen med melken. Rør så inn appelsinskallet.

4.
Hell røren i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen på 175 grader i 40-45 minutter.

FYLL:

1.
Rør melis og Bremykt hvitt. Tilsett så kakao og vaniljesukker før du tilsetter kaffen. Rør dette til en glatt glasur.

Smør fyllet utover kaken mens den enda er varm (la den avkjøles litt men ikke for mye). Se tips

TIPS:
Du velger selv om du vil bre fyllet mens kaken enda er i formen for å så la den avkjøles, du får da ett lokk av krem. Du kan også ta utav kaken av formen slik at kremen renner litt ned på siden.

PYNT:
Pynt med hva du måtte ønske, her er det bare kreativiteten som må til!

MIN PYNT:
Jeg har smeltet sjokolade som jeg har hatt i sprøytepose og sprøytet over litt oppblåste ballonger. Jeg sprakk så ballongene og satt igjen med noen små sjokoladeskåler jeg la bringebær oppi og drysset over litt spisende gullpulver.

Ingredienser

KAKEN:

100g Bremykt
2dl Sukker
2 stk Egg
3 dl Mel ( jeg har brukt Toro glutenfri lys melmix)
1 ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker
3 ss kakao
1 1/5dl Melk
1-2 ss Revet appelsinskall ( Mengde etter hvor kraftig smak du vil ha)
En god klype maldonsalt

Smør eller formfett til smøring av form.

KREM:
300g Melis
100g Bremykt
1 1/2 ss Kakao
3 ss Kaffe ( ferdigblandet (kan bytte ut litt kaffe med melk, blir litt mildere smak)
2 gode klyper maldonsalt