Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

A7a82477 5832 4aaa 93fe 6adad5e28e6e

Sjokoladekake med friske bær og bringebærkrem

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Dette er en fantastisk god sjokoladekake som slår ann uansett hvor den serveres. Den er rik på sjokolade og smak, og med alle de friske gode bærene og den friske bringebærkremen inni, blir det er perfekt balanse mellom smakene. Denne kaken er rett å slett en skikkelig «sjokoladedrøm»! Den er blitt servert i både bursdag og bryllup og er en ordentlig festkake!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne kaken ble til da jeg prøvde meg frem litt på kjøkkenet, jeg liker å være kreativ og utforske, og syntes bær gjør seg godt på sjokoladekake. Den har nå blitt både familie og venners store favoritt!

Fremgangsmåte

1. Kakebunner
- sett ovnen på 180 grader.
- Egg og sukker røres til eggedosis. Bland deretter smeltet smør i eggedosisen. Sikt deretter i det tørre vekselsvis med melken. Smelt kokesjokoladen i et vannbad/mikrobølgeovnen og tilsett i deigen.
- Rør til røren blir jevn og fin.
- fordel deretter røren i springform etter ønsket str. ( jeg bruker stor springform og to bunner, men man kan også ha tre)
- Stekes i ca 35 minutter.
- Jeg har dynket bunnene godt med kakao laget med melk, for saftig og god smak på bunnene.

Bringebærkrem
- Pisk fløten til en jevn og fin krem. Tilsett deretter sukkeret. Smak til!
- Tin bringebærene, og bruk ca halvparten til å lage en puré, hell den i sil og fjern frøene. Tilsett deretter i kremen.
- Resten av bærene legges som hele bær over kremen når du har lagt krem på den ene bunnen. Dette både smaker godt og der fint ut inne i kaken når den deles opp.
- Når bringebærkremen er lagt mellom bunnene på kaken, settes den i kjøleskapet slik at den stivner. Ca halvtime. Om ønskelig kan man også bruke gelatin plater for å få en stivere bringebærkrem.

Sjokoladesmørkrem
- pisk sammen smør og melis til det blir en glatt og fin krem. Sile deretter i kakaopulver. Smelt kokesjokolade over et vannbad eller i mikrobølgeovnen, og tilsett kremen. Deretter tilsettes melken og vaniljepulver. Bland godt sammen!

Tips: kremen kan godt settes i kjøleskap i noen minutter slik at den blir litt stivere.
Legg deretter kremen rundt hele kaken i et tynt lag, sett den noen minutter i kjøleskapet til den stivner, og bruk deretter valgfri tip og sprøytepose til å dekorere kaken med roser, bær av ulike slag eller hva annet du måtte ønske.

Til slutt har jeg drysset et tynt lag med melis over bærene.

Ingredienser

Kakebunn
- 4 Egg
- 4,5 dl sukker
- 250 gram meierismør/bremykt
- 6 dl hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
- 3-4 ss kakao
- 50 g kokesjokolade
- 2,5 dl melk/fløte

Sjokoladesmørkrem
- 300 g mykt, romtemperert smør
- 400 g Melis
- 60 g kakao pulver
- 50 g kokesjokolade
- 4 ss lunken melk
- 2 Ts vaniljesukker

Bringebærkrem
- 3 dl kremfløte
- 3-5 ss sukker (smak til hvor søt du vil ha kremen)
- 2 ts vaniljesukker
- 1 pose frosne bringebær ca 400 g
- evt gelatin plater til tykning

Pynt
Friske bær!
- jordbær
- Bringebær
- Blåbær
- Melis