Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Img 20180926 164050 864

Flettetloff

Annet blir best med Bremykt

Deilig myk loff, passer like godt med pålegg som til gryteretter, supper o.l

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette brødet har stått på bordet hos min bestemor, mor og nå lager jeg de. Godt med ekstra godt brød til helgefrokosten, julefrokosten o.l

Fremgangsmåte

- Smelt margarin og varm opp blandingen av melk/vann til den er fingervarm.
- Bland sammen det tørre, men hold igjen litt mel. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og elt til deigen slipper bollen ( ca.10min )
- Dekk til deigen med plast og hev til dobbel størrelse ( ca. 30-40min )
- Når deigen er ferdig hevet så deler du den i 9 like deler. Deigen gir tre brød. Rull ut hver del til en "pølse", bruk 3 "pølser" pr. brød. Flett disse sammen, og legg dem i en smurt brødform á 1.5liter.
Strø deretter litt mel på toppen og sett til heving i ca.30min.

Brødene stekes på nederste rille i ca.30min, på 225'C

Ingredienser

50gr bremykt (evt. olje)
7dl blanding av melk og vann
1pk gjær
2ts sukker
1ts salt
Ca. 1kg hvetemel