Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

13081201 4d67 481b 8772 5795e7d05163

Mandeldrøm med sjokoladekrem

Sjokoladekake blir best med Bremykt

Verdens beste kake laget med mandelbunn, vaniljekrem og sjokoladekrem

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne kaken, har blitt baket til bursdager, konfirmasjoner o.l i min familie veldig lenge. Og det er en stor favoritt hos oss.

Fremgangsmåte

1. Kvern mandlene med en mandelkvern (slik at det blir mandelmel konsistens ). Sett stekovnen på 175-180 grader.
2. Bland egg og sukker sammen. Pisk dette til en luftig eggedosis.
3. Bland de kvernede mandlene, griljermel og bakepulver godt sammen.
4. Når eggedosisen er ferdig så vender man forsiktig inn mandelblandingen for hånd med en slikkepott, slik at luften i eggedosisen ikke blir borte. Smør kakeformen godt og putt bakepapir i bunn av formen. Hell røren i formen og sett kaken inn i ovnen og la den steke på 175-180 grader i 50-55 min, sjekk gjerne etter 50 min om den er ferdig.
5. Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele.
6. Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestenger og ha frø og stenger i eggeblandingen. Spe med melk og rør ut maizena i blandingen.

7. Varm opp blandingen på middels varme, rør hele tiden, gjerne med en slikkepott. Kremen skal opp til kokepunktet før den begynner å tykne, dette tar litt tid. Kremen må ikke koke, da vil den sprekke (skille seg).

8. Avkjøl kremen i kaldt vann. Kremen blir også litt stivere etter avkjøling. Rør i kremen med jevne mellomrom for å unngå snerk. Legg gjerne plastfolie på toppen av kremen for å hindre dannelse av snerk.
9.
Smelt sjokoladen i et vannbad, når dette har smeltet så tilsetter man 40g med Bremykt smør som er delt i terningen og rører dette inn. Rør inn kakao og melis godt inn i blandingen slik at det blir en klumpfri røre. La dette avkjøle seg.
10. Når sjokoladekremen har avkjølte seg, så tilsetter man fløte. Og pisker dette til en luftig sjokoladekrem.
11. Når kakebunnen er helt avkjølt, så deles denne på to slik at man får to kakebunner. Den underste bunnen smører man med et godt lag vaniljekrem før man setter toppen på.
12. Når dette er gjort, fyller man en sprøytepose med sjokoladekremen og dekker hele kaken med dette. Gjerne pynt den slik man sales vil.

Ingredienser

200g mandler
1ts bakepulver
1/2 dl griljermel
4egg
2dl sukker

4 stk eggeplomme
4dl melk
1/2 dl sukker
1 stk vaniljestang
1 ss maizena

2,5 dl melis
3ss kakao
3egg
1dl fløte
40g Bremykt smør
250g kokesjokolade