Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

2b9b39a6 f324 448e b28e 5830f67e357c

Sjokoladekake💛

Sjokoladekake blir best med Bremykt

God og saftig sjokoladekake!

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne sjokoladekaken slår alltid ann - i alle anledninger. En kake jeg også har fått bestillinger på! Prøv den du også😉

Fremgangsmåte

Kake:
1. Sett stekeovnen på 175 grader (over/under-varme)
2. Visp egg og sukker til eggedosis
3. Smelt smør - avkjøl
4. Bland de andre tørre ingrediensene sammen
5. Tilsett findelt avokadobiter
6. Tilsett melk, avkjølt smør og eggedosisen. Bruk håndmikser og rør til luftig.
7. Kle en rundfyring (ca.26 cm) med bakepapir.
8. Stek kaken midt i ovnen i ca.40-60 min (alt etter type ovn).

Krem/fyll:
1. Smelt sjokoladen - enten i micro eller over vannbad.
2. Pisk egg og melis til luftig eggedosis.
3. Pisk deretter inn romtemperert smør. Pisk lenge slik at den blitt lett og luftig.
4. Tilsett tilslutt den smeltede sjokoladen - som nå bør være evkjølt nok - og pisk til den er godt blandet inn, og kremen er luftig.

Avkjøl kaken, del den gjerne og ha litt fyll i midten i tillegg til på toppen for ekstra saftighet. Pynt som du vil!

Ingredienser

Kake:
3 egg
2 dl sukker
3,5 dl hvetemel
4 ss bakekakao
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts fersk vaniljedråper
250 g Bremykt
2 dl lettmelk
1 dl kulturmelk
1 avokado

Krem/fyll (lag gjerne dobbel porsjon):
100 g sjokolade - bruk den du vil - lys eller mørk, firkløver eller annen.
1 egg
100 g romtemperert Bremykt
80 g melis