Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

6084ea9e b6a1 46c8 8d48 028a7953c11a

Kinder bueno banankake med nutellakrem

Kaker blir best med Bremykt

Bruk opp overmodne bananer til å lage denne saftige banankaken! Banankaken er god som den er, men smaker spesielt godt sammen med nutellakrem. For spesielle anledninger som bursdager, kan den pyntes med kinder bueno og kinderegg.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Bananer har en tendens til å bli liggende på kjøkkenbenken og blir overmodne før man rekker å spise de opp. Tidligere har de bare blitt kastet i søppel, noe som er kjempe bortkastet og ikke bra for miljøet. Disse bananene ser kanskje stygge ut på utsiden, men de er utmerket til å bake med! Jeg prøver å kaste minst mulig mat. Etter at jeg har skjønt det, har jeg heller brukt de til å lage brød, kaker og cupcakes istedet! Denne oppskriften er også veldig fin som muffins, stek da kun i 20 min. Muffinsene kan også fryses og tines opp igjen, men da uten nutellakremen på.

Fremgangsmåte

1) bruk en gaffel og mos bananene i en bolle
2) i en annen bolle, pisk sammen egg, sukker og vanilje.
3) smelt smøret og bland det inn i eggeblandingen sammen med melk.
4) tilsett deretter alle de tørre ingrediensene og bananblandingen i bollen.
5) bland alt godt sammen
6) smør en rund kakeform og hell blandingen oppi. Sett formen inn i ovnen på midterste rille og stek kaken i ca 50 min på 175 grader.

Nutellakrem:
1) pisk romtemperert smør med melis og vanilje.
2) smelt sjokolade og bland det inn i bollen med smør. Tilsett nutella og bland alt godt sammen.

Ingredienser

4 egg
2 ts bakepulver
5 dl hvetemel
4 modne bananer
2 ts vanilje essense
1/2 ts salt
4 ss melk
150g bremykt smør
2 dl sukker

Nutellakrem:
100g smeltet lys kokesjokolade
2 ts vanilje essense
150g melis
250g bremykt smør
200g nutella