Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Nanbrød

Annet blir best med Bremykt

De er ikke vanskelig å få til, ikke tar det så lang tid heller, men jeg lover deg at du kommer til å elske disse🤩

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Det er gøy å servere noe hjemmelaget, og man må jo ha disse ved siden av chicken tandoori middagen!

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre, tilsett melk, rømme/yoghurt og egg. Elt deigen godt. Tilsett kaldt smør og elt deigen videre.

La deigen heve. Etter en stund setter du inn ett stekebrett i ovnen og setter den på høyest mulig varme. Jeg bruker grillfunksjon og 300 grader på min ovn.

Når deigen har dobbel størrelse kan du dele den i 12 emner. Trill de til boller. Kjevle ut en og en bolle og sørg for at den er godt melet på undersiden (så du enkelt kan flytte den over fra benken og inn i ovnen). Bruk gjerne en pizzaspade om du har.

Smelt litt bremykt, hakk litt urter (jeg brukte kruspersille) og bland i. Pensle toppen av nanbrødet og dryss på litt maldonsalt. Stek 2-3 stk i ovnen av gangen. Du skal legge de rett på stekebrettet som er forvarmet i ovnen, ikke bruk bakepapir! Etter 3-4 minutter er de ferdige.

Serveres helst varme/lunkne.

Prøv også søt variant. Tilsett litt mer sukker i deigen og litt kardemomme og vaniljesukker. Pensle toppen med smør, kanel og sukker 🤩

Ingredienser

500 gram hvetemel
1 ts salt
1 ss sukker
1/2 pk gjær
2 ts bakepulver

2 dl melk
1,5 dl rømme/yoghurt
1 egg

50 Bremykt

+ litt smeltet Bremykt, hakket kruspersille og maldonsalt til å pensle nanbrødene med.