Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Karamellisert eplekake✨ som du rører sammen på et blunk!

Eplekake blir best med Bremykt

Er du glad i kladdekake? Dette er en blondievariant, med epler og nøtter😋 Resultatet blir en karamellisert og vanvittig god eplekake, som garantert forsvinner fra kakebordet ganske så kjapt!

Glemte nesten - at best av alt; den er kjapp og enkel å lage! Ingen mikser, bare å røre alle ingrediensene sammen og helle i formen.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Dette ble høstens favorittkake! ✨ Den er vanvittig god, og super enkel å lage. Perfekt kake å la barna få lage, garantert mestringsfølelse når de får smake etterpå!

Fremgangsmåte

Rør alle ingrediensene sammen med en stålvisp, hell røren i en bakepapirkledd og smurt springform (min form var 20 cm).

Skrell eplene og del i tynne båter. Ha på kanel og bland godt så alle eplene får kanel på seg. Et tips er å riste de i en plastpose. Fordel eplene over røren, i mønster eller bare jevnt fordelt. Hakk litt mandler og strø over.

Stek på 175 grader. Pga eplene blir steketiden en god del lenger enn for vanlig kladdekake. Stek i 50-60 min.

Avkjøl litt før du løsner formen. Server med en god vaniljeis eller litt lettpisket krem.

Tips! Denne kaken kan fint lages med glutenfritt mel!

Ingredienser

125 gram smeltet Bremykt
2 egg
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
2 ta vaniljesukker
1/2 ts salt

2-3 epler
Kanel
Mandler