Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Dsc 2757

"Søtt, salt og syrlige kanelsnurrer med surdeig"

Kanelboller blir best med Bremykt

I denne oppskriften er det kun brukt surdeig som hevemiddel. Søt surdeigsbakst gir kanelsnurrene en fantastisk kompleks og spennende smak man bare ikke får nok av.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Disse kanelsnurrene er så gode at man helt glemmer at det er litt jobb bak dem. Det går ikke å spise bare en. Det er disse jeg baker til bursdager, til bakgårdsalget, holder kurs om og får bestillinger på. Man blir rett og slatt avhengige av dem.

Fremgangsmåte

1. Ha boblende frisk surdeigstarter starter i en stooor bolle.
2. Smelt smør og lunk melken til maks 37grader.
3. Bland sammen smeltet smør og melken, og hell over surdeigstarteren.
4. Rør godt.
5. Ha i alle eggene.
6. Bland godt.
7. Ha i sukker, kardemomme og mel og bland til det blir en god deig.
8. La deigen hvile tildekket på benken i 1 time. Dette heter autolyse.
9. Strø over saltet og klyp det inn i deigen. 10. Hver halvtime strekker og bretter du deigen. Gjør dette tre ganger.
11. La deigen stå tildekket på benken 2 timer.
12. Sett den inn i kjøleskapet i 18-24timer.
🕒
13. Ta deigen ut. Hell den på et melet bord. 14. Del i 4 like emner. Strekk én del ut i et kvadrat. Ikke bruk kjevle. Da presses all luft ut.
15. Smør på Bremyk ig strø over sukker og kanel.
16. Brett deigen så den danner en avlang firkant.
17. Skjær av remse for remse, snurr og form.
18. Gjenta med de tre andre emnene.
19. La kanelsnurrene hvile på smurt stekebrett/ bakepapir et par timer.
20. Stekes i ovn på 250 grader C i 10-12 minutter.

Ingredienser

Her er oppskrift på 80 kanelsnurrer, del oppskriften på 4 for å lage ca 20 stk.
Til deigen:
300 gram frisk starter
300 gram smeltet Bremyk
1 1/2 liter lunken melk
4 egg
5 ts kardemomme (eller mer)
300 gram sukker
2200 gram hvetemel
2 ts salt
Fyll i deigen:
Ca 200 gram romtemperert Bremyk
Ca 2 dl sukker
Ca 3 ss kanel