Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

Dsc 2740

Saftig blåbærkake med marsipan

Kaker blir best med Bremykt

Deilig kake som lages med friske eller frosne blåbær og marsipan.

Del på Pinterest

Denne oppskriften er spesiell for meg fordi

Denne oppskriften har jeg laget selv, men er inspirert av min bestemor som alltid har noe godt å servere når vi kommer på besøk. Jeg plukker blåbæra i hagen, da vi bor omtrent midt i skogen.

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn ett egg av gangen. Bland det tørre og sikt inn. Rør inn melken. Rasp marsipanen grovt på et råkostjern og vend inn. Vend inn blåbærene.

Smør en liten langpanne, omtrent 30×40 cm, og hell i røra. Stek midt i ovnen ved 200ºC i 15-20 minutter. La kaken avkjøles og del i passe store biter.

Kaken kan også stekes som muffins. Nytes helst ute i sola mens du drømmer deg tilbake til sommerferien.

Ingredienser

100 g Bremykt
2 dl sukker
3 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl melk
150 g marsipan
300 g blåbær (ferske eller frosne)