Norges beste bakst 2018 er nå avsluttet.

4e341387 45e0 4711 b355 9f65011cc8dc

Mandelbunn med sjokolade og eggekrem (langpanne)

Kaker blir best med Bremykt

Alltid en favoritt på kakebordet

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Eggehviter og melis stivpiskes. Ha i malte mandler og bakepulver.
Stekes ved 160 grader i 20-25 min

Sjokoladekrem:
Firkløver, fløte og sukker kokes opp og tas av plata. Rør så inn Bremykt.
Kremen smøres over mandelbunnen og settes i frysen.

Eggekrem:
Eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker kokes i 1-2 min og tas av plata. Rør så inn Bremykt.
Kremen smøres over den frosne bunnen.

Kaken pyntes med pisket krem og bær.

Ingredienser

Mandelbunn:
9 eggehviter
300 g melis
300 g malte mandler (evt mandelmel)
1 ts bakepulver

Sjokoladekrem:
200 g firkløver
1 dl sukker
1 dl fløte
100 g Bremykt

Eggekrem:
9 eggeplommer
2 dl fløte
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
300 g Bremykt

3 dl fløte + friske bær/frukt